Voor wie

Voor iedereen die in een niet oordelende omgeving wil spreken over wat er zich op dit moment afspeelt in zijn leven.

Dat kan gaan van keuzemoeilijkheden, (faal)angst, problemen binnen een relationele context (partner-werk-school-vriendschap), verlieservaringen, stress, onrust, depressieve klachten tot levensvragen rond identiteit, zelfvertrouwen of zingeving…. Alsof iets je lijkt te zeggen dat er iets gebroken is, dat er iets wringt en je blokkeert.

Soms is het iets waar je zelf de vinger nog niet kan opleggen.

Problemen en moeilijkheden die zich stellen in het heden kunnen vaak begrepen worden door ons bewust te worden van de betekenis die ze in zich dragen. Iedereen bouwt ervaringen op en trotseert moeilijkheden in zijn levensloop. Soms leidt het ons ver weg van wat we echt nodig hebben en verliezen we contact met onszelf en anderen. Terug bewust contact maken met onszelf vraagt moed, maar geeft ons uiteindelijk wat we nodig hebben in het leven. Een goede relatie met jezelf leidt tot positieve groei. Door te voelen wat je beperkingen en je krachten zijn kan je bewuste keuzes maken en worden moeilijkheden opgelost of niet meer ervaren als probleem.

Tijdens psychotherapie kijken we samen naar deze lastige situaties, ongewenst gedrag of pijnlijke gevoelens. We zoeken uit hoe je met je eigen mogelijkheden en kracht je moeilijkheden het hoofd kan bieden. We maken ruimte om contact te zoeken met wat je echt nodig hebt. We experimenteren met manieren om met de uitdagingen die het leven stelt om te gaan.

Ik hecht veel belang aan een goede werkrelatie. Om samen de uitdaging aan te gaan, is het nodig dat we open en respectvol met elkaar kunnen samenwerken. In therapie zijn we gelijkwaardig. Ik draag geen instant oplossingen aan. Ik wil jouw gesprekspartner zijn en je begeleiden om je eigen oplossingen te vinden en te voelen dat het klopt.