Over mezelf


Ik ben Ellen Vandenplas (°1978). In 2001 studeerde ik af als criminologe. Ik werkte 17 jaar in een Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) en in UPC Sint Kamillus te Bierbeek.

Doorheen de jaren zag ik mensen die ergens verdwaalden, vast geraakten in het leven en in relaties. Vaak verloren ze de binding met zichzelf en anderen, raakten ze op een zijspoor. Even vaak was ik getuige van de kracht van mensen om zichzelf terug te begrijpen en bij te sturen. Voor mij ontstond daar de goesting om aan een therapierichting te beginnen die de mens centraal stelt en ‘echt’ contact en ‘ervaring’ als basis heeft. In juni 2019 studeerde ik na 4 jaar af als cliëntgericht en Emotion Focused therapeut (EFT).

Ik start vanaf oktober mijn eigen psychotherapie praktijk VONK te Heverlee. Ik combineer dit met een job als criminologe bij UPC Sint Kamillus te Bierbeek.

Ik sta voor authentiek ontmoeten en wil je ondersteunen en uitdagen bij het vinden van wat goed is voor jou. Ik wil je de ruimte geven om te rouwen, te vechten, te herstellen, iets nieuws te proberen of terug te vinden wat al lang verloren leek.